Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Den här underbara killen placerade vi på foder hos en jättetrevlig tjej som heter Carolina Borg. Jag fastnade för honom direkt som kattunge på grund av hans underbara uttryck och storlek. Vi ville  ha en bra hane att para med vår hona Glory med efter att Odin blev kastrat. Så vi hade bestämt att om det skulle bli en fin hankatt i Dizzys sista kull så skulle vi sätta honom på foder. Det kom tre stycken hankatter i den kullen men valet föll snart på Leo, som han heter nuförtiden, även om de andra var mycket fina de med.

Han är en mycket kraftig hane redan med bra kropp och benstomme (vid ett års ålder vägde han 5,8 kg!!). Han har ett mycket fint huvud med bra bredd, fin haka och panna. Ögonfärgen kunde vara bättre men man kan ju inte få allt även om man skulle vilja det:-) Han har dessutom bra kontraster och väldigt fina tabbymarkeringar.

Han har varit med på några utställningar hittills och fått mycket bra bedömningar med bl.a BIV och NOM som vuxen. Vi hoppas att det ska fortsätta att gå bra för honom på hans övriga utställningar.

Vi behöll honom främst för egen del men han lånades även ut till andra även om det blev mycket sparsamt.  Han fick bara två kullar efter sig men alla kattungarna har blivit mycket fina! Hans första kull föddes hemma hos oss och vi behöll en hona på foder från den kullen, läs mer om hans vackra dotter S*Saphire Extreme She´s the One här. Nu har han blivit kastrat och har därför helt övergått till Carolinas ägo. Vi sänder ett stort tack till Carolina för den tid hon har varit fodervärd åt oss!

Leo som liten kattunge, ca 6 veckor gammal.

Leo 7md 2

Leo vid 7 månaders ålder.

Leo vid 2 års ålder.

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.