Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
ch-jack-bauer
Jack_2215

Så har han äntligen kommit, vår nya avelshane! Jag har letat efter en ny avelshane ända sedan Ozzie blev kastrat år 2005 men då trodde jag inte att det skulle ta fyra år innan jag skulle hitta en hane som passade oss. Den här gången hade jag bestämt mig för att det skulle bli en tabbyhane och helst choklad- eller lilatabby. Dessutom ville jag helst importera en hane och skulle jag köpa en från Sverige så skulle det minsann vara efter importlinjer men så blev det ju inte och lika glad för det är jag!  Jag skulle ha importerat en hankatt från Frankrike i februari 2009 som jag väntat på i åtta långa månader men han kom aldrig hem till oss tyvärr. Strax innan han skulle flytta hem till oss började han visa tydliga skelningstendenser och hans uppfödare och jag var helt överens om att jag inte borde köpa honom och så blev det. Efter den incidenten tog det några månader innan jag började leta igen. Först utan resultat men sedan i september så surfade jag in på Blue Tinder´s hemsida och där var han lille Jack! Jag bara visste att jag ville köpa honom direkt när jag såg de första bilderna. Även om jag försökte lugna ned mig själv och ta tid på mig innan jag bestämde mig så visste jag i hjärtat att jag redan gjort det. Så går det när man blir kär:-) Dessutom hade jag inte ens sett stamtavlan när jag såg de första bilderna så det var ju tur för mig att hans linjer passar ihop med mina. I november 2009 flyttade han äntligen hem till oss och förgyller vårt liv varje dag sedan dess:-)

Han är en helt fantastisk katt med ett härligt självförtroende och otroligt temperament! Han spinner så fort man tar i honom, eller bara pratar med honom, och är så himla kelig. När vi tog hem honom så vandrade han in i vårt hus som han alltid hade bott här. Våra honor fräste såklart åt den lilla pälsbollen som plötsligt dök upp i deras hus men det struntade han helt i. Han bara tittade på dem och gick därifrån eller fräste kaxigt tillbaka:-) Nu har han blivit bästa kompis med Vella och är dödligt förälskad i Lucy:-) Våra barn älskar honom och han älskar dem lika mycket tillbaka och även om Gabriel kan bli en aning hårdhänt ibland så ligger han alltid kvar och myser när han blir "klappad". Kanske inte alltför smart men sådan är han vår Jack:-)

Jack är en lovande ung hane och har många fina kvaliteter. Han har ett fint runt huvud med bra bredd, en mycket bra haka, fin profillinje och en ok panna (den är en aning flat). Han har medelstora öron som är bra placerade, en underbar blå ögonfärg samt ett otroligt manligt uttryck. Jag skulle kanske önska en lite mer öppen look men samtidigt gillar jag hans tydliga manlighet! Han har en lång, kraftig kropp med härligt tyngd och mycket fin päls. Hans maskfärg och kontraster har utvecklats bra och är lovande för åldern, jag hoppas att de fortsätter utvecklas på samma sätt. Markeringarna är också mycket bra med jämna fina sockor och kilar. Han är ju en ung katt och utvecklas fortfarande väldigt mycket och även om han är fin nu så tror jag att han kommer bli väldigt snygg när han är helt klar. Det ska bli roligt att följa hans utveckling.

Även om han är en ung hane så är han redan en riktig Casanova! Han började uppvakta och försökte para våra honor redan när han var 5 månader vilket gjorde att jag fick sätta dem på p-piller lite tidigare än jag trott:-) Tyvärr började Jack att strila  efter att vi hade renoverat hemma vilket gjorde att han fick bli kastrat den 27/1 2011. I och med at han blev kastrat väldigt tidigt så hann han bara få tre kullar efter sig, två hos oss och en kull hos S* Mandelstenens birma.

Vi har åkt på en hel del utställningar med honom och det har gått bra för honom. Han har fått mycket bra bedömningar och blev Nominerad på sin första utställning som vuxen i konkurrens vilket var jättekul. Jag hoppas att det kommer fortsätta att gå bra för honom.

Slutligen vill jag skicka ett mycket stort tack till hans uppfödare Gunilla för att hon sålde den här underbara pojken till oss!

Jack Bauer_3755

Jack som liten kattunge, ca 7 veckor gammal.
Foto: Gunilla Wiberg

Jack Bauer_0156

Jack när vi hämtade honom ca 12 veckor gammal.

Jack Bauer_0174

Jack vid 3 månaders ålder.

Jack Bauer_0169
Jack Bauer_0182
Jack_1618

Jack vid 7 månaders ålder.

Jack_1744

Jack vid 10 månaders ålder.

Jack_1959

Jack vid 1 års ålder.

Jack_1958
Jack_2136

Jack vid 14 månaders ålder.

Jack_2209
Gunilla & Jack Bauer_0160

Jack tillsammans med uppfödaren, Gunilla, dagen vi hämtade honom.

Jämmerdalens Morris_0147

Jacks vackra pappa, S* Jämmerdalens Morris.

Jämmerdalens Morris_0139

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.