Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
ch-beut-disaster
Beautiful Disaster _0046

I Ettans andra kull föddes äntligen den tabbyhona som jag hoppats få efter henne. Tyvärr blev den kullen också hennes sista så jag är verkligen glad och tacksam över att vi fick en tabbyhona i kullen och att hon dessutom visade sig vara riktigt snygg med hållbara markeringar! Dessutom är hon ju blåtabby så vi har äntligen lyckats bryta bruntabbyfixeringen som vi har lidit av:-) Lucy som vi kallar henne är antagligen den busigaste kattungen vi någonsin haft! Hon blev så ledsen när hennes bror flyttade eftersom hon inte hade någon att leka med längre, tanterna här hemma var inte alltför intresserade att ställa upp som lekkamrater. När vi fick hem Vella några månader senare så blev Lucy lycklig igen och de blev snabbt bästa kompisar. När de drar igång och busar med varandra så tror man nästan att huset ska rasa ibland:-) Även nu som vuxna leker de nästan lika mycket som när de var små. I övrigt är Lucy en otroligt snäll och lite blyg tjej, hon kelar gärna men bara på sina egna villkor. Hon är en perfekt blandning av sina föräldrar och har fått ärva många av deras bästa egenskaper vilket känns mycket roligt. Hennes far är är den snygga blåmaskade hanen Asti (Asterio vom Blütengarten *A) som ägs av min bästa väninna Patricia Buske, S* Phoenix Pride birmauppfödning. Asti är en import från Österrike så han har en superbra stamtavla förutom att han är väldigt snygg, inte helt fel:-) Stort tack till Patricia & Richard för att vi fick låna er urtjusige pojke!

Lucy har nästan allt som jag önskar mig av en birma! Ett fint huvud med bra bredd, bra haka, en fin profillinje och panna. Hon har fina små öron som är bra placerade, en underbar blå ögonfärg samt ett fint uttryck. Hon har en lång härlig kropp med fin tyngd och bra päls. Hennes maskfärg och kontraster är mycket bra och hon har precis som jag hoppats fått behålla dem även som vuxen. Hennes markeringar är ok med lite låga sockor fram men fina sockor och kilar bak. Det jag skulle kunna önska mig mer av är lite mer bredd i nospartiet och mer vitt på sockorna fram såklart:-)

Hon har fått en kull och kommer förhoppningsvis få sin andra snart. Till min stora glädje har hon fått ärva sin mors fina avelsegenskaper! Hon hade en lätt förlossning och tog hand om sina kattungar på ett utmärkt sätt! Förhoppningsvis går det lika bra med hennes kommande kullar.

Vi har åkt med Lucy på en del utställningar och det har gått bra för henne. Hon har blivit både BIV och NOM i hård konkurrens trots markeringarna, vi är supernöjda! Hoppas att det kommer fortsätta gå bra för henne i framtiden!

Beautiful Disaster_9350

Lucy som kattunge, ca 6 veckor gammal.

Beautiful Disaster_9334
Beautiful Disaster 11v_9551

Lucy som kattunge, ca 12 veckor gammal.

Beautiful Disaster_9968

Lucy vid 1 års ålder.

Beautiful Disaster_9974
Lucy_2156

Lucy vid 2 års ålder.

Lucy_2165

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.