Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Felicia samägde vi tillsammans med Inga-Britt Tirri och Lars Kihlberg, som äger Sinh Sabotage från vår tredje kull, och hon har även bott hos dem under hela tiden. Inga-Britt & Lars ville ha en mjukstart in i livet som uppfödare och själva ville vi ha en bra honkatt som vi kunde para ihop med våra egna linjer, vid det tillfället hade vi inte plats hemma för en ny honkatt så det här trodde jag skulle bli den perfekta lösningen.

Det vi ville ha när vi började leta var en honkatt med fin typ, bra ögonfärg och en passande stamtavla med linjer som vi inte hade tidigare. Som alla vet är det inte speciellt lätt att hitta men lilla Felicia hade allt det:-) Hon har fått följa med Inga-Britt och Lars på en del utställningar med mycket bra resultat, hon har vunnit flera BIV och även blivit NOM.

Enligt överenskommelsen så skulle Felicias första kull födas under vårt stamnamn och eftersom hon har fått den kullen nu så har hon helt övergått till Inga-Britt och Lars ägo. Tyvärr gick det inte så bra som jag hade hoppats med den kullen som hon fick hos oss och av fyra i kullen är det bara en som lever idag och det är honan Just Like Heaven. Det här är första och hittills enda kullen som vi har haft riktiga problem och jag hoppas att vi aldrig behöver uppleva något liknande igen. Det började med att Felicia knappt ville ta hand om kattungarna efter förlossningen så jag fick handmata dem. Sedan drabbades de av e-coli bakterier när de var ca 6 veckor och blev väldigt sjuka. Detta pga att de fick färsk köttfärs trots att jag uttryckligen förbjudit detta! Då hade de flyttat tillbaka till Inga-Britt och Lars tillsammans med Felicia eftersom jag trodde att de skulle ha det bättre där, så fel man kan ha! När vi äntligen fick tillbaka kattungarna till oss hade de dessutom blivit felbehandlade av en totalt kass veterinär som talade om för Inga-Britt och Lars att de kunde ha Herpes eller FIP och tog en massa blodprover (som var negativa) och gav dem antibiotika salva för deras ögon som var mycket irriterade. Detta trots att de stank och hade akut diarré!!! När de kom tillbaka till oss var de ca 7 veckor och vägde mellan 300-350g och jag har aldrig sett något så hemskt i hela mitt liv, jag var så ledsen att jag bara ville gråta! Jag beställde genast tid hos vår veterinär men innan vi hann dit så gick den blåmaskade hanen Hot! Hot! Hot! bort till vår stora sorg. När vi kom till veterinären så behövde hon bara lukta på dem så konstaterade hon att de hade en e-coli infektion. Vi fick antibiotika med oss hem och efter tre dagars behandling var de friska! Nu hjälpte tyvärr inte det utan både Close to Me och Never Enough dog innan de hunnit bli vuxna i sviter efter sjukdomen de haft som kattungar. Jag önskar att de hade fått rätt behandling från början för då hade kanske samtliga kattungar i kullen överlevt men det får jag aldrig veta. Hur hemsk den här upplevelsen än var så har jag fått en massa erfarenhet och dessutom lärt mig vilka personer som jag kan lita på och inte. Jag satte avelsförbud på samtliga kattungar i min kull och det är inget som jag ångrar. Jag är också glad att Inga-Britt och Lars bestämde sig för att kastrera Felicia för hon var ingen bra mamma åt sina kattungar dessutom tror jag inte att de klarar av att föda upp en kull.

Felicia som liten kattunge, ca 8 veckor gammal.

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.