Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
Ozzie_645002

Här är vår tidigare avelshane, en alldeles underbar chokladmaskad pojke som vi kallar för Ozzie. Nu är han kastrat men han har tillfört mycket till vår uppfödning och de honor  som vi har i avel nu är alla efter honom!

Vi hade varit på jakt ett bra tag efter en fin pojke som vi skulle kunna ha som avelhane efter att Odin har blivit kastrat och det blev alltså Ozzie. Efter mycket letande i alla möjliga länder kom vi till slut i kontakt med Anne Davis i Australien som både hade vackra katter och bra stamtavlor. Hon väntade en kull efter sin mycket vackra chokladhona Sugar och vi höll tummarna för att det skulle bli en pojke åt oss i den kullen. Som tur var så blev det två pojkar i kullen, båda var chokladmaskade, och vi fick lov att köpa den bästa av dem.

Jag föll för Ozzie direkt när jag såg de första bilderna av honom, han var helt enkelt underbar! Han har en fantastisk storlek med en mycket bra benstomme och vägde över 2,5 kg redan vid 4 månaders ålder. Han har ett brett huvud med bra haka och lovande profil. Öronen är medelstora men sitter jättebra placerade och han har en härlig bredd mellan dem. Han har en väldigt fin ögonfärg och en mycket bra birmalook, något som jag tycker är väldigt viktigt. Dessutom har han fått en härlig päls och fina kontraster. Han har också fått en rätt bra maskfärg med åren även om den tog lite tid på sig att utvecklas.

Vi har ställt ut honom flera gånger med mycket bra resultat, han har blivit Ex1 varje gång plus att han har lyckats bli både BIV-T och NOM i mycket hård konkurrens. Han lyckades även bli Internationell Champion endast 11 månader gammal!

Han har alltid haft ett superbra temperament och är världens snällaste katt! Tyvärr har Brembo av varit väldigt elak mot Ozzie i perioder och jag har hela tiden hoppats att det skulle bli bättre när Ozzie blev kastrat men det blev det inte. Det har gjort att vi har tvingats omplacera Ozzie för situationen blev tillslut ohållbar. Nu bor Ozzie som bortskämd sällskapskisse hos Catharina Sandberg i Saltsjö-Boo. Vi saknar honom väldigt mycket men det vikigaste är att Ozzie har fått ett nytt bra hem där han kan vara kung!

Stort tack till hans uppfödare Anne, Shakandah, för att hon sålde den här ljuvliga spinnmaskinen till oss!!

Beautiful Ozzie 16 weeks

Ozzie som kattunge, ca 4 månader gammal.

Ozzie vid 7 månaders ålder.
Foto: Åsa Petré

Ozzie_6199

Ozzie vid 3 års ålder.

Ozzie_6447

Ozzie vid 4 års ålder.

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.