Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
DmDaytonaRubr

Dizzy är vår äldsta birmahona, hon flyttade hem till oss i maj 1997. Den största anledningen till att vi bestämde oss för att skaffa en till katt var för att Bembo skulle få sällskap, kelsjuk som han är. Men när vi väl började leta så bestämde vi oss för att vi ville ha en hona som vi kunde ställa ut och avla på. Efter ca ett halvårs letande hittade vi äntligen en bruntabbytjej i Borlänge som passade oss och så flyttade lilla Dizzy hem till oss. Dizzy har tillsammans med Brembo blivit grunden till vår uppfödning och även om hon själv hade några små brister så gav hon sina bästa egenskaper ifrån sig till sina kattungar som alla blivit mycket fina. Om det är någonting som Dizzy har lärt mig så är det just att det är inte alltid som de tekniskt bästa katterna får de bästa kattungarna utan det gäller att hitta katter som kompletterar varandra och det måste jag verkligen säga att Brembo och Dizzy gjort! Samtliga honor som vi har i avel just nu är efter Dizzy och jag är verkligen glad och tacksam över allt som hon har givit oss.

Tyvärr har hon ju äldre hon har blivit trivts allt mindre ihop med våra katter. När vår andra honkatt Glory flyttade hem till oss blev läget ohållbart så efter ett halvår fick vi ta det tunga beslutet att omplacera henne. Vi hade dock sådan tur att hon kunde flytta ihop med en av sina kattungar ur den fjärde kullen till en supertrevlig tjej som heter Ellinor. Hittills har allt gått bra och hon mår superbra hos Ellinor tillsammans med sin blåmaskade dotter som numera kallas för Athena. Hon fick sin femte och sista kull hemma hos Ellinor och har nu helt övergått i hennes ägo. Hon har också fått sällskap av den brunmaskade hanen i hennes femte kull, Ozzy (MidnightSun), som Ellinor inte kunde skiljas ifrån:-) Sedan fick hon ytterligare sällskap av ett barnbarn när Iset (She´s the One) fick flytta hem till Ellinor på foder. Allt har fungerat superbra men numera bor både Dizzy och Athena hemma hos Ellinors mamma och lever lyxliv som pensionärer:-)

Hon är en kraftig birmadam med bra benstomme och muskelmassa. Hon har ett brett hjärtformat huvud med en mycket bra haka, ok ögonfärg och en underbar birmalook. Hon har en liten brist då hennes panna tyvärr är lite flat men man kan ju inte få allt;-)

Hon har varit en underbar avelshona med lätta förlossningar och alltid varit en supermamma till sina kattungar. Egenskaper som hon givt efter sig till sina barn och barnbarn vilket jag är oerhört glad för.

Då hon har fått fem kullar har vi inte hunnit ställa ut henne speciellt mycket men den 21/9 2003 lyckades hon ta sin sista titel när hon blev International Champion i konkurrens. Dessutom fick hon den 12/1 2005 sin efterlängtade DM-titel, något som vi är extremt glada och stolta över!

Ett stort tack till hennes uppfödare Tove Hagman, S* Golden Sinh, för att vi fick köpa den här härliga tjejen!

dizzyung

Dizzy som kattunge, 4 månader gammal.

dizzysitt

Dizzy vid ett års ålder.

Dizzy vid 4 års ålder.

IMG_1736

Dizzy vid 12 års ålder, lika vacker som alltid:-)

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.