Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture

Foto: Åsa Petré

Glory, som vi kallar henne, kom till oss i Augusti år 2000 lagom till min födelsedag och var naturligtvis den bästa födelsedagspresent jag någonsin skulle kunnat önska mig. Hon föddes i den sista kullen Brembo fick efter sig i en kull med tre honor(!) och en hane. Eftersom vi själva i vår sista kull hade fått två hanar så fick vi aldrig chansen att behålla en honkatt efter Brembo. Därför hade vi bestämt redan innan kullen föddes att om det blev en lovande honkatt i den här sista kullen så skulle vi köpa henne. Eftersom Brembo hade parat Glorys mamma, Bella, en gång tidigare så visste vi ungefär vad vi kunde vänta oss och inte blev vi besvikna när de föddes. Vi hade utan problem kunnat tagit vem som helst i hela kullen. De var mycket lika både typmässigt och temperamentsmässigt med runda huvuden, bra ögonfärg och bra benstomme. Men eftersom Glory var den enda som hade bra markeringar så föll valet naturligt på henne, även fast jag tror att vi hade valt henne även om de andra också hade haft bra markeringar. Hon är väldigt lik sin far både i utseende och temperament. Självklart så fick hon också en lika "hemsk" tonårsperiod som han hade men vid två års ålder kom hon ur den och har blivit lika vacker som när hon var liten.

Hon har fått fyra kullar med kattungar som hon har skött alldeles utmärkt. Dessvärre gick inte allt så bra när hon fick sin sista kull, ett blodkärl i livmodern gick sönder och Glory höll på att förblöda. Som tur var åkte vi in till djursjukhuset i tid och efter en blodtransfusion blev Glory bra igen. Det här innebar naturligtvis att vi inte tog några fler kullar på henne utan hon blev en glad kastrat efter att kattungarna flyttat och hon hade hunnit återhämta sig helt. Efter kastreringen har hon fått flytta hem till min bror Magnus och hans sambo Johanna där hon stormtrivs som bortskämd ensamkatt:-)

Glory har många fina kvaliteter. Hon har ett fint huvud med bra profil och haka, exellent ögonfärg, bra kropp med lång svans och en superfin maskfärg med otroliga kontraster. Hon är inte den största birman i världen men är väldigt harmoniskt byggd. Storleken är också hennes största fel men hennes barn har till min stora glädje blivit betydligt större än hon själv.

Hon har fått bra bedömningar på de utställningar hon har varit på och har blivit både BIV-Total, NOM och BIS.

Hon är en absolut otrolig katt och jag vill passa på och tacka hennes uppfödare Eva Lendel, IDP* Älvens, för att vi fick köpa denna underbara lilla tjej!

glory

Glory som kattunge, 8 veckor gammal.

Glory vid 2 års ålder.

Glory vid 4 års ålder.

Glory liten_8639

Glory vid 8 års ålder.

Glory_8641

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.