Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
GicEternalSummerRubr02

Foto: Åsa Petré

Bästa birmaungdjur/junior i SVERAK 2001, 6:a totalt på listan.

BIV (SbI n21) i SVERAK 2001.

Bästa ungdjur/junior i Järva Kattklubb 2001.

Tredje bästa ungdjur/junior i Birmasällskapet 2001.

I vår fjärde kull efter vår honkatt Dizzy hade vi äntligen turen att få en tabbyhona att behålla och det blev lilla Summer. Hon är döpt efter min favorit sonett av William Shakespeare som heter just Eternal Summer och hon är precis lika ljuvlig:-) Pappa till Summer är Brembos fina son EC S* Phoenix Pride Belcore som ägs av våra vänner Patricia & Richard Buske, S* Phoenix Pride. Jag är så glad att vi fick chansen att göra den här parningen för kombinationen mellan Dizzy och Belcore blev verkligen perfekt! Hela kullen var superfin även om jag personligen tycker att Summer var den som blev bäst i kullen:-)

Hon har en fantastisk personlighet och är helt otroligt snäll och go. Det är aldrig några problem att ta henne till nya ställen, hon finner sig tillrätta på en gång och utställningar älskar hon. Då får man ju visa upp sig och få en massa uppmärksamhet och det är ju aldrig fel:-)

Hon är en stor och kraftig honkatt med en mycket fin benstomme och ett runt vackert huvud, bra haka & panna samt en mycket fin ögonfärg. Men Summers absolut bästa kvaliteter är hennes sagolika temperament och underbara birmalook! Hon var väldigt fin som kattunge och nu som vuxen har hon blivit ännu bättre och vi hoppas att hon kommer fortsätta att utvecklas positivt.

Hon har fått tre kullar med kattungar och har varit en helt strålande mamma. Dessvärre gick inte allt som det ska när hon fick sin tredje och sista kull. Moderkakorna kom inte ut som de skulle så jag åkte direkt till veterinären eftersom jag såg att hon dessutom mådde dåligt. De tog en hel del tester, sa att allt var bra och skickade hem mig att vänta på att moderkakorna skulle komma ut. Dagen efter kom moderkakorna ut men tre dagar senare fick hon feber så vi åkte in till veterinären igen och där konstaterade man att hon drabbats av en svår livmoderinflammation. De försökte behandla henne med antibiotika för att rädda livmodern men hon blev sämre så dagen efter blev hon kastrat. Det känns jättetråkigt och onödigt eftersom jag åkte till veterinären väldigt tidigt för att undvika en livmoderinflammation. Hade det hänt idag så hade jag aldrig åkt därifrån utan antibiotika men eftersom något liknande aldrig hänt oss förr så trodde jag på veterinären när han sa att allt var bra. Det här har verkligen lärt mig att man ska stå på sig när man känner att något är fel för som ägare känner man sin katt bäst. Det viktigaste är ju att Summer blev frisk till slut men jag blir fortfarande arg när jag tänker på det som hände. Tyvärr blev hon aldrig sig själv igen efter kastreringen utan hon blev aggressiv mot våra andra katter. Detta har lett till att vi tyvärr har tvingats omplacera henne. Det var ett jättesvårt beslut att ta eftersom hon var så speciell för oss men varken Summer eller våra andra katter mådde bra av den situationen som rådde. Nu lever hon som bortskämd sällskapskisse hos Eva Berggren i Hägersten och har det bra.

Hon har under åren fått följa med oss på ett antal utställningar med ett strålande resultat. Under år 2001 vann hon som kattunge flera BIV och NOM plus att hon blev Best in Show flera gånger, helt fantastiskt! Även som vuxen har hon blivit NOM flera gånger och även tagit en BOX.

Summer som liten kattunge, ca 5 veckor gammal.

Summer vid 2 års ålder.

SummerBlue

Summer vid 3 års ålder.

Saphire Extreme Eternal Summer_8773

Summer vid 7 års ålder.

Saphire Extreme Eternal Summer_8786

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.