Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
gic-envy-me
Envy Me_7010

Så är hon med stort H äntligen här efter mycken lång väntan!! Envy Me eller Mim som vi kallar henne är den första chokladtjejen från vår egen uppfödning och redan när jag såg henne vid två veckors ålder så visste jag att hon skulle bli kvar hos oss. Hon föddes i vår femtonde kull efter vår hona Gucci och den mycket fina chokladtabbyhanen CH Cirinnas Mr Sheffield. Vi har ju velat få fram en choklad/lila tjej ända sedan vi startade vår uppfödning. Då trodde jag ju inte att det skulle ta sju år innan vi äntligen fick vår efterlängtade tjej men den som väntar på något gott väntar ju aldrig för länge heter det ju och det måste jag verkligen hålla med om! Lilla Mim är verkligen underbar, det hade ju varit ännu mer perfekt om hon hade varit tabby också men man kan ju inte få allt på en gång:-))Tusen tack till vår fodervärd Lisette som har tagit hand om Mim och hennes syskon på ett sådant bra sätt! Du har gjort ett superjobb, hon är minst lika trygg och kelig som Ettan:-))

Tyvärr började Mim vantrivas hemma hos oss under vintern -08/09. Jag vet inte riktigt vad det var som utlöste det hela men jag misstänker att det började när Ettan fick sin andra kull och vi bestämde oss för att behålla hennes dotter Lucy. När jag sedan blev gravid blev det värre och när Vella flyttade hem till oss blev läget ohållbart och vi bestämde oss för att omplacera henne. Det var ett väldigt svårt beslut för mig för Mim hade alltid varit "min" katt och jag älskar verkligen hennes underbara personlighet. Därför gjorde det också extra ont att se hur dåligt hon mådde och hur otroligt stressad hon var. Det känns väldigt skönt att vi har lyckats hitta världens bästa hem till henne! Numera bor hon nämligen hemma hos Jenny Sjödin med familj. Tidigare var de fodervärdar till henne men i och med att Mim fick sin tredje kull så övergick hon i deras ägo. Det är en fröjd att se hur bra Mim trivs i sitt nya hem och att hon har blivit sig själv igen!

Mim har ett runt fint huvud med bra bredd, bra haka och en mycket fin panna. Hon har bra öronstorlek och en fin blå ögonfärg samt ett underbart uttryck. Det bästa med henne är dock hennes fantastiska maskfärg och utmaskning, redan när hon var två veckor så kunde jag tydligt se hennes markeringar! Sedan skadar det ju inte att hon har fått rätt bra med päls samt en mycket bra benstomme och storlek.

Mim har fått tre kullar, två kullar hemma hos oss och en hos (f.d) fodervärd Jenny. Hon har haft väldigt lätta förlossningar och skött allt själv. Hon har också varit en utmärkt mamma till sina kattungar vilket känns väldigt bra. Nu hoppas vi att hon ska få ytterligare ett par kullar hemma hos Jenny innan hon blir kastrat.

Vi har ställt ut henne flera gånger med mycket bra resultat! Nu är hon GIC och på väg att bli Supreme Champion , hon har bara några cert. kvar innan hon tar sin titel:-) Dessutom har hon har blivit BIV och NOM många gånger, både som ungdjur och vuxen. Vi hoppas att det kommer att fortsätta att gå bra för henne i framtiden.

EnvyMe1816w03

Underbara Mim som kattunge, ca 8 veckor gammal.

Mim02

Mim vid 1 års ålder.
Foto: Åsa Petré

Envy Me_7043

Mim som vuxen, nu två år och fortfarande lika underbar:-)

SBIb-010x

Mim vid 3 års ålder.
Foto: Marinas Foto

SBIb-046x

Mim vid 3 års ålder.
Foto: Marinas Foto

SBIb-017x

Mim vid 3 års ålder.
Foto: Marinas Foto

SBIb-027x

Mim vid 3 års ålder.
Foto: Marinas Foto

Envy Me_7012

Mim vid 3 års ålder.

Mim_2771

Mim vid 4 års ålder.

Mim_1948

Mim vid 5 års ålder.

Envy-Me_2420
Envy-Me_2344
Envy-Me_2353

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.