Picture
Picture
ljus-minnessida
minnessida-liten
Picture
Picture
Picture
Picture
Picture
ch-blue-velvet
Blue Velvet_0112

Underbara Vella, äntligen är hon här! Jag har inte köpt in en ny avelshona sedan jaq köpte Glory år 2000 utan bara behållit honor från min egen uppfödning men nu var det alltså dags. Nu är det ju så att Vella ändå är efter en hona från min uppfödning, fina Burning Love från min älskade Summers sista kull. Vella kommer nämligen från min väninna Birgittes uppfödning Honeyheart´s i Oslo. Jag har ju varit intresserad av att köpa tillbaka en hona efter Love ända sedan hon fick sin första kull med Birgittes fantastiskt fina hane Twisty som också är pappa till Ettans första kull. När så den tredje och sista kullen mellan Twisty och Love föddes så hade vi precis behållit Lucy och dessutom precis fått reda på att jag var gravid med vår son Gabriel. Det kändes inte som att det var rätt läge att köpa en ny hona så jag tackade nej till henne när Birgitte frågade om jag ville köpa henne. Men ödet ville annorlunda och Vella blev kvar hemma hos Birgitte. Ett par månader senare hade Birgitte bestämt sig för att sälja Vella och jag fick frågan igen om jag inte ville köpa henne och den här gången kunde jag inte säga nej! I mars 2009 kom hon hem till oss och jag ångrar inte en sekund att jag köpte henne! Hon har det mest otroliga temperament man kan tänka sig och en fantastisk personlighet. Av alla katter som vi har haft genom åren så är hon den som påminner mig mest om Brembo och hon har varit en stor tröst i sorgen efter honom. Jasmine älskar Vella, en kärlek som är besvarad, och hon låter sig snällt bäras runt överallt:-) Vella är inte rädd för något och är otroligt social. Här hemma är hon bästa kompis med Lucy och de har otroligt kul tillsammans. Aldrig har jag haft två katter som har lekt och busat så mycket med varandra som de här två gör.

Vella är i mina ögon nästan perfekt:-) Hon har ett otroligt fint runt huvud med mycket bra bredd, en bra haka, mycket fin profillinje och en ok panna (den är en aning flat). Hon har medelstora öron som är mycket bra placerade, en underbar blå ögonfärg samt ett otroligt fint uttryck med en super birmalook! Precis den look som jag älskar! Hon har en kort kompakt kropp med härlig tyngd och fin päls. Hennes maskfärg och kontraster är mycket bra och det glädjer mig att hon har fått behålla samma fina färger som hon hade som kattunge. Hennes markeringar är också bra med höga fina sockor och kilar men hon har precis så mycket vitt man får fram utan att ha framkil.

Vi har åkt med Vella på en del utställningar och det har gått bra för henne. Hon har fått jättefina bedömningar och har även blivit NOM i hård konkurrens så vi är supernöjda! Hoppas att det kommer fortsätta gå bra för henne i framtiden!

Ett superstort tack till Birgitte och Marie Christine Baglo för att vi fick köpa denna underbara katt!!!

velvet-forfra

Vella som kattunge, ca 12 veckor gammal.
Foto: Birgitte Baglo

velvet03
velvet-profil

Vella vid 4 månaders ålder.

Blue Velvet_9633

Vella vid 7 månaders ålder.

Blue Velvet_0108

Vella vid 1 års ålder.

Vella_1747

Vella vid 2 års ålder.

Vella_1759

© Copyright Saphire Extreme. Anette & Bjarne Tel: 08-647 38 98.